Kabaré Vemod – för nedladdning

Hej,

En friversion (pdf) av Kabaré Vemod. För er som vill läsa något i dessa tider. Vill ni i stället ha en epub-version skicka mig en not så sänder jag omgående. borisuz@gmail.com

En ung man förskingrar parets insats till en lägenhet för att hjälpa sin bror undan hämnd från den lokala maffian. En olaglig gränsflykt innebär att modern och barnet hamnar i flyktingläger i södra Italien. En fritagning från ett mentalsjukhus i Trieste misslyckas. Ett mystiskt dödsfall på en pråm på floden Rhen får ett efterspel. En uppgörelse i en gränd i Frankfurt och en helt annan uppgörelse på Café Einstein i Berlin. En kajaktur på sjön Immeln och en idé om att flytta statyn ”Arbetets ära” i Malmö. En spektakulär avrättning av en man på en bar i Buenos Aires.

Allt hänger ihop i en roman där far och son lever sina liv utan att träffa varandra. Vad betyder avsaknaden? Vilken inverkan har den på deras beslut och livsval? Det är ändock ödet som är huvudperson och som styr livsvalen, påverkat av omgivning, samhällsstrukturer och våldets makt.  Istrien, Trieste, Hamburg, sjön Immeln, Malmö och Köpenhamn och särskilt kvinnorna i de båda männens liv bestämmer romanens puls. En roman som också kan läsas som en samling länkade noveller.

”När noveller är som bäst”, kapitel som läses ett och ett för ”att denna fantastiska skildring skulle räcka länge.”

Utkom på Lindelöws förlag som tryckt bok.
borisuz.com för fler omdömen och recensioner.

Om ni eller någon annan vill köpa den tryckta boken så säljer förlaget Lindelöws den. Liksom jag (100kr 0733584412, plus 59kr frakt om vi inte träffas). E-bok finns också att köpa i de flesta kanaler. Många bibliotek har den (tryckt, e-bok).

Zetterlund, Boris – Kabaré Vemod – Läsex 2020

%d bloggers like this: