Kabaré Vemod

Utgiven hösten 2018

“Kabaré Vemod är en roman om identitet, sökande och om att finna sin plats i tillvaron. Det är en ambitiös far/son-skildring …språket är rikt och varierat och driver handlingen framåt.”

En roman om en far och son som aldrig träffas och om hur det tomrummet, den saknaden, påverkar dem. Deras livsval utspelar sig i en värld där ödet inte har någon moral, där kvinnor tar plats och där vemodet möter skymningen.

Omdömen från bibliotekarier och recensenter:

Utsedd till en av 2018 års bästa böcker av Helsingborgs bibliotek

“Nu har jag läst ut och njutit av din synnerligen välskrivna bok”

“Vilken fantastisk bok du skrivit … Har läst lite varje dag för att denna fantastiska skildring skulle räcka länge. Två levnadsöden som vävs samman med underbara beskrivningar av vitt skilda miljöer. Tusen tack för att du skrivit denna bok!”

“Det var en läsupplevelse att minnas. 🌹🌹🌹”

Ååh, jag tyckte mycket om din bok. Jag gillade särskilt de snabba skiftena mellan stor dramatik och flanörperspektiv. Mycket filmiskt.”

“… berörde mig mycket, och ibland fick jag lägga den ifrån mig ett tag. Jag är väldig glad för språket! Det var extra roligt att läsa om Malmö på 60-talet, när jag flyttade hit.”

” kapitlen … snudd på noveller när noveller är som bäst”

“.. älskade din bok! Ett så vackert, poetiskt språk, och dessa människoöden!”

Ur Bibliotekstjänst recension: “Kabaré Vemod är en roman om identitet, sökande och om att finna sin plats i tillvaron. Det är en ambitiös far/son-skildring …språket är rikt och varierat och driver handlingen framåt. För att vara en romandebutant är författaren påtagligt skicklig på att skriva såväl dialog som miljöskildringar. Helhetsbetyg: 4. Rickard Lindholm”
4 i betyg = Mycket bra.

Intresserad och bor i Malmö, Lund? swisha 190kr till 0733584412.  Eller köp via förlaget Lindelöws, AdLibris, Bokus, Akademibokhandeln

Artikel om musiken i romanen. Spellista Spotify / Spellista Tidal  

Noveller
Dikter

2 thoughts on “Kabaré Vemod

  1. “Kabaré Vemod är en träffsäker titel på en roman om tillfälligheters spel och de frivilliga och ofrivilliga val vi gör på vår väg genom livet och som får betydelse för många. Särskilt för dem som egentligen är oss nära. Boken har två grundberättelser från två generationer som slingrar om varandra men vemodigt nog aldrig möts. Det handlar om flykt från något och resa mot något annat, om förhoppningar om ett bättre liv och hur det blev, vare sig det var så vi hade tänkt oss eller inte.” Betyg 8/10.

    Like

  2. “Nu har vi båda läst ”Kabaré Vemod”. Vi är imponerade av drivet i berättandet och berörda av temat om förståelse och förlåtelse, särskilt slutet där de tre kvinnorna möts. När kommer nästa bok, och vad skall den handla om?”

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s